Agenda

PROPERS ACTES:

CONFERÈRENCIA DE PILAR CALDÚ.- 14 DE JUNY DE 2018 A LES 19.30 HORES A CASA CANALS

 

OFRENA FLORAL 2016 AL FORTÍ DE L'OLIVA.- 31 DE MAIG DE 2016 A LES 19.30 HORES.ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL SETGE, ASSALT I OCUPACIÓ. 2015

El proper dijous dia 4 de juny:
- Inauguració de l’exposició sota el títol: "RECORDS DEL SETGE" a les 19.30 h. Pati del Rei Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona.

- I tot seguir la conferència sota el títol: " PRESÈNCIA DE LA GUERRA DEL FRANCÈS EN ELS NOMS DELS CARRERS DE TARRAGONA, a càrrec del Dr. Antoni Jordà Fernández, Catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions. URV a les 20 h. sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona.

- La confèrencia sota el títol: "LES MILÍCIES URBANES DE TARRAGONA I LA DIVULGACIÓ HISTÒRICA DE LA TARRAGONA DE 1800", a càrrec del Sr. Elies Torres Claravalls, President de l'Associació Projecte Tarragona 1800 i tindrà lloc el proper dijous 11 de juny, a les 20 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona (plaça de la Font, 1).

 

- La conferència sota el títol: " TARRAGONA-MALLORCA, DOS MIL ANYS DE GERMANOR, RUBRICATS AMB EL SETGE DE 1811", a càrrec del Dr. Román Piña Homs, Catedràtic d’Història de Dret i President de la Reial Acadèmia Mallorquina d’Estudis Històrics i tindrà lloc el proper dijous 18 de juny, a les 20 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona (plaça de la Font, 1).

 

- La conferència sota el títol: “TARRAGONA NAPOLEÓNICA. LA HISTORIA QUE GUARDAN LOS ARCHIVOS BRITÁNICOS”, a càrrec del Sr. Adam Gerard Quigley, Investigador d’arxius històrics sobre documentació dels setges napoleònics i tindrà lloc el proper dijous 25 de juny, a les 20 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona (plaça de la Font, 1).

 

- Diumenge 28 de juny, a les 20 h OFRENA FLORAL DE LES ENTITATS I INSTITUCIONS TARRAGONINES DAVANT EL MONUMENT ALS HEROIS, A LA RAMBLA.
Tot seguit timbalada popular fins el Pla de la Seu. A les escales es dipositaran les espelmes, i es farà una ofrena sota la placa que comemora els fets.

 


 

Dia 29 de MAIG de 2015 . A les 20 del vespre, a la plaça de l'Oliva, a dalt la muntanya del mateix nom, col·locació de les corones de llorer de l'Entitat i de la de Veïns, en homenatge als defensors del fort de l'Oliva. Parlaments dels representants de l'Ajuntament i de les Entitats presents. Ens acompanyarà una secció de les milícies urbanes de l'Associació “Projecte Tarragona 1800”.


ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL SETGE, ASSALT I OCUPACIÓ. 2014

Com cada any, i ja en fa 4, l'Associació “Setge de Tarragona 1811”, amb la col·laboració de la Conselleria de Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament, l'Associació “Projecte Tarragona 1800”, el Capítol Catedral, l'Associació de veïns de l'Oliva, els campaners de la Catedral i els timbalers de les diferents Entitats tarragonines, organitza uns actes per commemorar el setge i posterior assalt per les tropes napoleòniques a la ciutat el 1811, així com la conseqüent ocupació.

És en aquest sentit quan redactem aquestes línies per donar-vos a conèixer les activitats que hem programat per aquest any i demanar-vos la vostra participació com a membres actius de la societat tarragonina.

Maig 2014

Dia 29 . A les 8 del vespre, a la plaça de l'Oliva, a dalt la muntanya del mateix nom, col·locació de les corones de llorer de l'Entitat i de la de Veïns, en homenatge als defensors del fort de l'Oliva. Parlaments dels representants de l'Ajuntament i de les Entitats presents. Ens acompanyarà una secció de les milícies urbanes de l'Associació “Projecte Tarragona 1800”.

Juny 2014

Dia14. A les 10 h. Al parc del Francolí. Assaig general dels timbalers participants a “L'assalt”.

Tercer cicle de conferències (Aquestes tindran lloc a les 20:00 hores al saló d'actes de l'Ajuntament):

Dia 5. Sr. Magí-Nicolau Aloguín Pallach, catedràtic de Geografia. “1811. Tarragona la forta, mite o realitat”

Dia 12. Dr. Robert Vallverdú i Martí, catedràtic d'història. “La milícia urbana de Tarragona, una força popular dirigida per les classes privilegiades durant la guerra del francès”

Dia 19. Sr. Carlos Pla Barniol, professor de la Universidad Complutense de Madrid, amb el títol “Condecoraciones y recompensas al valor durante la guerra del francés”

Dia 28 de Juny . En el 203è. aniversari de l'assalt

- Organitzat per l'Associació “Projecte Tarragona 1800”, acte d'homenatge de les Milícies Urbanes als artillers que van defensar la Marina durant el setge.

A les 20 hores, davant el monument als herois de 1811, tindran lloc els parlaments institucionals a càrrec de les autoritats representades i l'Entitat organitzadora.

A les 20'15 h. Ofrena floral a tots els tarragonins i tarragonines que patiren el setge i posterior assalt de les tropes franceses, davant del monument, amb la participació de les Institucions, Entitats i Associacions de Tarragona que, de manera voluntària, ho vulguin fer.

A les 20'30 h. “L'ASSALT”, crida i inici de la desfilada popular al so del “toc de setge” a càrrec dels timbalers de Tarragona i comarques, tots acompanyats per la ciutadania amb espelmes enceses (a partir de la plaça de la Font). Ens acompanyaran els membres de les milícies urbanes de Tarragona en formació, els quals obriran la desfilada.

El seu recorregut serà: Monument dels herois a la Rambla Nova, coca central de la Rambla, carrers de l'Assalt, Bocacalle, plaça de la Font, baixada de Misericòrdia, carrer Major , plaça de les Cols, i Pla de la Seu.

21 h. Ofrena i col·locació de les espelmes a les escales del Pla de La Seu, a càrrec dels participants de la desfilada popular.

21'15h. Toc de Setge conjunt de tots els timbalers participants al Pla de la Seu. Ofrena floral als darrers defensors de la ciutat i repic de les campanes de la catedral, a càrrec dels campaners de Tarragona

Amb aquests actes, pretenem que no s'oblidin mai més els fets tràgics del setge i posteriors assalt i carnatge que patí la població de la ciutat a mans de l'exèrcit napoleònic comandat pel mariscal Gabriel Suchet.  

Convidem a la ciutadania a participar-hi, com a homenatge a tots aquells i aquelles que donaren la seva vida o patiren l'ocupació francesa des del 28 de juny de 1811 fins al 19 d'agost de 1813.


Actes programats per la commemoració del Bicentenari de la marxa del francesos de Tarragona.


Targetó editat per l'Ajuntament de Tarragona amb els actes del día 28 de juny amb l'acte de Commemoració del Setge de Tarragona .

La conferència prevista per demà Dijous 20 de juny, a les 19.30 hores amb el títol “EL SETGE DE TARRAGONA DE 1811” a càrrec del Sr. Francesc Murillo Galimany, llicènciat amb grau en Història, queda ajornada fins a propera data a causa de la defunció de la mare del conferenciant.


Targetó editat per l'Ajuntament de Tarragona amb els Actes programats, per la commemoració del 202è. aniversari del Setge de Tarragona pels francesos.


Actes programats properament als mesos de maig, juny i agost de 2013, per la commemoració del 202è. aniversari del Setge de Tarragona pels francesos.